Portem ja molts mesos amb el conflicte per l´educació en el nostre país obert i sense visos de cap possible acord. Què està passant? Com és que les persones que la població de les Illes Balears van triar per dur endavant el projecte del nostre país, i també un projecte educatiu que treballés per millorar l´educació en el nostre entorn, no són capaces de seure´s i treballar per trobar una sortida a la situació en la que ens trobem? Per què han passat dos mesos des de l´última vegada que es vam seure per a com a mínim parlar?, perquè seria faltar a la veritat que era per a negociar.

Què hi ha realment al darrere de les actuacions de la conselleria i del govern de les Illes Balears? El fracàs escolar es combat reduint les hores de català i ampliant les de castellà i anglès? Quin suport teòric i pedagògic tenen aquestes mesures? Què és pretén, de veritat, m´agradaria saber què és pretén.

El nostre govern s´ha mirallat per fer les seves polítiques educatives, perquè no ens enganyem, quan parlem d´educació estem parlant de polítiques, en les mesures adoptades per la comunitat de Madrid i, mira per on, que la universitat Carlos III fa un estudi en el què es posa de manifest que les assignatures que es donen en anglès tenen aparellat una davallada en els coneixements adquirits pels alumnes. Es a dir que, tal vegada, s´aprèn una mica més d´anglès però es veuen afectades àrees de coneixement considerades fonamentals. I això amb una implementació gradual del programa, començant pels cicles inferiors i anant pujant a mida que els alumnes passaven de curs.

A tot això s´afegeix una voluntarietat, es a dir que el programa, en aquest cas de bilingüisme, es posava en pràctica en els centres que voluntàriament així ho demanaven. Fixeu-vos que el nostre govern s´ha saltat totes aquestes circumstàncies.

No senyores i senyors, no es poden fer les coses d´aquesta forma. La seva política educativa està condicionada pels seus objectius de mantenir-se en el poder, dit d´un altra manera els interessa molt poc l´educació dels nostres infants. És només una excusa per marcar diferències amb la resta d´opcions, i creuen que així podran aconseguir els vots suficients per mantenir-se en el poder i justificar qualsevol política que facin.

Ah, per cert, queda clar que no tenen cap interès en millorar l´aprenentatge d´una llengua estrangera, sinó ho farien d´un altra manera. Els que entenen d´això els ho han dit de moltes maneres.