Aquesta carta neix de la meua indignació per l´actitud hipòcrita dels càrrecs polítics del Partit Popular que fins a dia d´avui han hagut de donar, per obligació, la cara davant els mestres i professors en vaga. És el cas del president del Consell, l´alcaldessa de Sant Antoni, l´alcalde de Santa Eulària i, per rematar, la delegada d´Educació, Belén Torres. Mai en els sis anys que fa que estic ficat en política havia vist algú tirar tantes pilotes fora com va fer dimarts la senyora Torres al Club Diario de Ibiza. La delegada, que sembla que viu a una realitat paral·lela, va arribar a dir que estava a l´acte per parlar dels aspectes positius de l'ensenyament públic a Eivissa, que n´hi ha, encara que no es vulguin veure. Vaja, potser es pensa la senyora Torres que ens va obrir els ulls als docents, pares i mares presents a l´acte.

Clar que l´educació al nostre territori té aspectes positius, entre d´altres l´elevat nivell de compromís demostrat aquestos dies per mestres i professors, per cert. Encara hi ha un ensenyament públic que funciona a pesar dels pals a les rodes que posa el seu partit, senyora Torres, però si funciona, si hi ha quelcom positiu, no és pas per les decisions polítiques que des del Consolat de Mar es prenen i que vostè i els demés responsables polítics del PP a Eivissa executen sense dir ni fava. Perquè el més indignant del que estam vivint aquestos dies és que ens prenen per bambos dia sí, dia també.

Senyora Torres: només faria falta que vostè presentés la dimissió perquè algú al PP comencés a posar-se nerviós. Només faria falta que qualsevol dels alcaldes que ens reben aquestos dies amb bones paraules fessin alguna cridada per aconseguir que algú es mogués al PP balear. I ja no dic quin efecte demolidor podria tenir que els diputats del PP eivissenc, entre els que es troba el nostre president Vicent Serra, aixequessin la mà per deixar Mallorca en minoria al Parlament. Poden o no poden fer alguna cosa tots vostès per evitar l´aplicació sense sentit del TIL d´un dia per l´altre?

On està la consellera insular d'Educació, docent com vostè, senyora Torres, i fins fa no molt reconeguda defensora de la nostra llengua? Al manco a vostè li podem reconèixer el fet que dóna la cara, perquè la senyora Costa ni hi és ni se l´espera, com si res fos amb ella, de fet ja fa temps que sembla que abandonà tota actitud reivindicativa i com tants d´altres ha baixat el cap davant les imposicions del Partit Popular més retrògrad que hem conegut a les Illes.

Governants: de res serveix donar la cara i escoltar els manifestants si llavors callau a Palma, rendiu pleitesia a aquell que governa pensant que està per damunt de tot i de tots, fins i tot per dalt dels tribunals.

Així mateix encara estam esperant que algú del PP d'Eivissa censuri i condemni les paraules de diputats que més que diputats pareixen hooligans i que, entre d´altres animalades, diuen que «lo positivo de esta huelga es que sabremos, con nombres y apellidos quienes están preocupados por el futuro de nuestros hijos, y quienes por el contrario, juegan con los alumnos para conseguir objetivos políticos». Per acabar m´agradaria dir que la vaga indefinida no és només pel TIL sinó per la seua aplicació fora de tota lògica pedagògica. Són molts els motius que fan que aquesta vaga tingui un ampli suport social, encara que el PP ho vulgui negar. Faig un llistat dels més destacables a veure si algun governant s'atreveix a desmentir-los: la LOMCE, que elimina de rel la participació democràtica a l'ensenyament; una Llei de Símbols més pròpia d´un Estat repressor que democràtic; augment de ràtios a les aules; retallades que afecten als infants més febles, els que necessiten atenció especial; baixes de professors que no es cobreixen fins un mes després, anant més enllà inclús dels 15 dies marcats pel ministre Wert (nosaltres, més wertians que el propi Wert); retallades d'un 20% als pressupostos dels centres educatius (alguns no poden pagar ni la calefacció i es donen classes en ple hivern amb jaquetes i bufandes). Al professorat interí que agafa una substitució des del mes de setembre a juny, és a dir, que treballa tot el curs, no se li paga l'estiu.