Especial 130 años Diario de Ibiza - Tania Marí Marí, alcaldesa de Sant Joan

Els secrets de Sant Joan a l’hivern

Sant Joan ha esdevingut un destí emergent per als amants de la tranquil·litat i la bellesa natural durant els mesos d’hivern

Sant Joan de Labritja és un municipi que ha esdevingut un destí emergent per als amants de la tranquil·litat i la bellesa natural durant els mesos d’hivern. Mentre que aquesta pintoresca localitat és famosa per les seves platges i postes de sol, allunyada de la vida nocturna vibrant de l’estiu, els visitants més astuts han descobert que l’hivern és un moment encantador per explorar aquesta joia oculta de l’illa.

Amb les temperatures més fresques i els turistes de l'estiu desapareguts, els mesos d’hivern permeten als visitants experimentar la veritable essència de Sant Joan de Labritja. El paisatge es transforma en un paradís verd i exuberant, amb camps i boscos que criden a ser explorats. Els camins sota l’ombra dels pins i les oliveres ofereixen oportunitats d’excursions i senderisme per als amants de la natura, gaudint d’un paisatge aromatitzat amb la característica olor d’un bosc humit i una terra agraïda.

L’hivern també representa una gran oportunitat per descobrir el patrimoni cultural que adorna el municipi. Des d’una vista repleta d’autèntiques cases pageses a pous, fonts, coves i torres de defensa.

Les cales i platges de la zona, com Cala Xarraca, Benirràs o el Port de ses Caletes esdevenen paratges per relaxar-se i gaudir dels espectaculars vespres d’hivern. En aquest sentit, l’Ajuntament organitza caminades tant de dia com sota la claror de la lluna plena amb gran èxit de participació, gràcies al compromís i la dedicació de Rika Humphreys, qui va establir al municipi la cultura del senderisme rural.

Sant Joan de Labritja també és conegut per la seva gastronomia local, i els mesos d’hivern no són una excepció. Els restaurants del poble ofereixen delícies culinàries amb productes locals i plats tradicionals, que són molt apreciats pels paladars més exigents. Es pot gaudir d’un autèntic bullit de peix o una paella cuinada a foc lent, acompanyats d’un vi local, així com tapes i plats d’hivern com l’arròs de matances, el sofrit pagès o una bona frita de polp.

A més, Sant Joan de Labritja és un refugi per als amants de l’artesania, que poden trobar al mercadet dels diumenges una oportunitat única per gaudir d’una variada gama de productes fets a mà i originals. El poble també acull esdeveniments culturals i festes tradicionals durant l’hivern, gràcies a la implicació de les associacions de vesins i comissions de festes. Des de fires gastronòmiques, passant per concerts de Nadal i inclús jornades amb activitats infantils cada dos setmanes que roten per cada parròquia. D’aquesta manera, grans, adults i petits tenen assegurada una oferta d’oci idònia no només per la salut i el benestar, sinó per l’entreteniment i la diversió.

Els allotjaments de la zona ofereixen descomptes especials i paquets atractius durant la temporada baixa, fet que fa que una estada a Sant Joan de Labritja sigui més accessible que mai.

En resum, els mesos d’hivern a Sant Joan de Labritja ofereixen una oportunitat perfecta per als viatgers que busquen escapar de l’agitació i connectar amb la bellesa natural i la cultura autèntica d’Eivissa. És un secret ben guardat que esdevé encara més encantador fora de temporada, i una visita a aquesta joia de l’illa durant l’hivern és una experiència que no es pot perdre. L’hivern a Sant Joan és l’indret ideal per relaxar-se i recarregar piles.