MenorcaEdu 21 presenta el seu document de pacte educatiu. Serà el 26 d´agost. Hi duen treballant dos anys. Famílies, estudiants, sector productiu, tercer sector i docents. Tots al mateix vaixell, remant cap a la mateixa direcció. Dos anys d´intensa activitat d´aquesta plataforma que agrupa els diferents implicats, amb la il·lusió per bandera.

Menorca presenta el seu document i les Pitiüses hi seran presents. La plataforma Pitiüses per l´Acord Educatiu, que fa poc va iniciar la mateixa tasca adaptada al context d´Eivissa i Formentera, assistirà a aquestes jornades. Establim ponts de contacte. Contactes per convergir en un futur no molt llunyà.

Serà bo veure de ben aprop la feina que han realitzat els nostres germans. I al mateix temps, conjuntament amb la gent de Mallorca, encetar una col·laboració, un camí que hem de fer agafats de la mà. Un viatge que, sens dubte, tindrà revoltes, ascensions complicades, sots i terrenys pedregosos. L´objectiu final, però, és tan necessari i important que ens ha de donar empenta, força i energia per superar qualsevol entrebanc. I aquest no és un altre que un sistema educatiu funcional, modern, adaptat i de qualitat. Un sistema creat des dels implicats i experts, vertaders coneixedors de la realitat del món pedagògic. I no des d´un despatx allunyat de la vida educativa. Des de baix per a dalt.

Una societat moderna ha de ser conscient que un país és allò que la seua educació crea, allò que la seua educació transforma. Per aquesta raó necessitam d´una veu coral, un cant multicromàtic, amb els actors més importants implicats en la seua reflexió i redacció. Hi ha molt per canviar. Hi ha molt per millorar. Aquesta passa serà la primera, la que obrirà un nou camí. No és una passa nova. Molts ho han intentat abans, per desgràcia, amb el mateix resultat. Ara, però, ha de ser diferent. És precís i necessari que en aquest moment la nau arribi a bon port. És per això que els partits polítics, arribat el moment oportú, s´han de sumar al pacte i s´han de comprometre, perquè allò redactat llisqui dins les aules. Sense pors ni complexos. Dotant-lo dels pressupostos necessaris. Per cada euro destinat a educació, aquest retorna al país en forma de multiplicació. No hi ha cap inversió més rentable.

Menorca encendrà un far que ens il·luminarà la ruta. Menorca ens ha tendit un pont. Un pont cap a les nostres Pitiüses. Un pont que recorrerem amb il·lusió. Il·lusió pel futur... I pel futur dels que són el futur. Car amb la il·lusió es pot aconseguir tot