L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta el primer Festival de les Abelles, amb el que es vol posar de relleu l’important paper que juguen aquests insectes al medi natural, tant per la seva funció de polinitzadors com pel fet que són un indicador clau de la qualitat ambiental del nostre entorn. «Les abelles tenen un rol insubstituïble que volem donar a conèixer al públic amb una festa en la que hi haurà divulgació i diversió per a tothom», ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández. El festival tendrà lloc el proper dissabte, 21 de maig, al centre de Sant Jordi, amb distints actes programats des de les 11 i fins al sol post.

«Per a celebrar aquest Festival de les Abelles la data, per força, havia de ser en el període de màxima floració a la nostra illa i es planteja com una oportunitat per conéixer tant el rol biològic que juguen les abelles com els derivats que obtenim gràcies a la feinada que fan al nostre entorn», ha afegit la regidora.

Entre altres iniciatives, durant aquesta festa primaveral es podrà visitar una exposició dedicada a la apicultura tradicional a la nostra illa, a través de la que es dóna a conéixer el projecte de recuperació de la abella eivissenca iniciat per l’Associació de Vesins des Rafal Trobat, que col·laboren molt activament en aquest primer festival.

De fet, durant tota la jornada, els assistents podran participar en l’acció ‘Adopta una abella’, per la que a canvi d’un donatiu de 5 euros contribuiran al programa de recuperació de l’abella mel·lífera eivissenca que ha iniciat el col·lectiu veinal. El nou padrí rebrà un certificat amb el nom de l’abella adoptada, un petit potet de mel, un clauer i un distintiu que acredita la seva participació en la campanya. A més, els petits i grans aprendran a treballar amb la cera de les abelles per elaborar espelmes i també podran pintar cases d’abelles que després es repartiran pel camp de l’illa.

Des de primera hora i fins a les 19 hores hi haurà distintes accions d’animació a càrrec d’Akrobati-k i a migdia hi haurà un contacontes per al públic infantil. A l’hora del dinar no farà falta deixar el festival perquè s’oferirà una paella popular benèfica. Amb els 15 euros dels tiquets es destinaran a la Fundació Deixalles, a Aspanadif i a finançar les accions de recuperació de l’entorn de l’Associació de Vesins des Rafal Trobat.