Acte de reconeixement a DOLORS RODRÍGUEZ FUSTER

En reconeixement a gairebé 30 anys dedicada a ensenyar el ball popular a moltíssima gent, d'una manera gairebé anònima però constant, en una tasca molt valuosa de transmissió de la cultura.

Maria Dolors Rodríguez i Fuster

Son Serra, 5 de març de 1949

Va començar a Ballar l'any 1986 al Col.legi Miquel Costa i Llobera amb la Mestra Mari Antunya, al Secar de la Real amb els mestres Pep Toni Ferrer i Antoni Serra, i a l'Escola de Música i Dances de Mallorca amb Antoni Marí i Biel Frontera. A partir d'aquí participa a totes i quantes ballades coneix, a Ciutat, part Forana i especialment per el Llevant. Segueix la formació amb Fandangos amb S'Estol, na Rosa Vidal i na Maria Ramis, i Mateixes amb Macià Pujol i Biel Hernandez.

El curs 1991/92 comença la etapa docent, ensenyant els nostre balls a: Camp Redó, Col.legi Sant Rafel, Projecte Home, Amics del Camp Redó – Escorxador, S'Indioteria, Antiga Escola de Magisteri, Ses Veles i Casal Joan Alcover, Campanet, Muro

SA MADONA

El nou projecte dels Germans Martorell per homenatjar a sa mare. Amb la participació de Clara Fiol, Mateu Xurí, Carlota Cáceres, Maria Servera y Manel i Pere Joan Martorell.

"Admirant la Dona dins la Cultura Popular, i coincidint amb el reconeixament a "Maria Dolors" ens inspiram amb "SA MADONA" tot un símbol de feina constant al ball i la Cultura amb una selecció de temes i artistes que conflueixen amb la tradició i la improvització, amb un seguit de melodíes d'arrel.

SA MADONA, com a cap en el ball i la vida, com a transmisora de la Cultura."

Amb la fusió dels Músics:

Manel Martorell: Guitarra, Llaüt i Arxillaüt

Pere Joan Martorell: Flauta, Flabiols i Gralls

Carlota Càceres: Percussions

Maria Servera: Contrabaix

Clara Fiol: Veu

Mateu Mates "Xurí": Veu