Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: Arts visuals (ceràmica)

Mónica García del Pino, la dama de la ceràmica

Besneta de l’artífex del renaixement de la ceràmica de Talavera, la seua obra es pot veure arreu del món

Il·lustració de Mónica García del Pino que apareix al calendari. PAMELA ESPINOZA RANILLA

Herència familiar. D’aquí ve l’art de Mónica García del Pino, una de les protagonistes del mes de març, dedicat a les artistes visuals del món de la ceràmica, del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES. Com no podia ser d’una altra manera, dedicant-se al que es dedica, l’artista va néixer a Talavera de la Reina, on té la seua pròpia empresa: Cerámicas San Ginés.

García del Pino és besneta de Juan Ruiz de Luna, a qui defineixen com «l’artífex del renéixer de la ceràmica de Talavera a començaments del segle XX». De fet, va ser en el seu honor que es va crear el museu de la ciutat, que porta el seu nom.

L’artista va estudiar a l’Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos de la seua ciutat natal i el 1999 va fundar la seua empresa, on desenvolupa la seua feina artesana, que combina amb la investigació per innovar en el sector de la ceràmica. La seua feina ha traspassat fronteres. És autora del Mural del Centre de Convencions d’Oran, a Argèlia, pel qual va rebre el Premi Nacional d’Artesania l’any 2010. També de la decoració amb rajoles del Bazaar Mar, el restaurant de José Andrés a Miami. L’artesana de la ceràmica ha rebut nombrosos premis, tant a la seua feina com a la seua empresa.

Compartir el artículo

stats