Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: Directores de fotografia i art

Ana Serna Reinares i el món documental

La productora basca ha codirigit documentals com ‘Son sólo peces’, nominat als Goya

Il·lustració d’Ana Serna publicada al calendari. | INÉS ÁVALOS VÍLCHEZ

ANA SERNA REINARES

Época: 1988

Origen: País Basc

El seu documental ‘Son sólo peces’, ambientat als campaments de Tinduf va estar guardonat als premis Goya.

‘Norte salvaje’, ‘Lanbroa’, ‘Sólo son peces’, ‘Fabricando mujeres’ i ‘El aleteo de la mariposa’. Aquestes són les cinc pel·lícules que, fins el moment, formen la filmografia d’Ana Serna Reinares, una de les protagonistes del mes dedicat a les directores de fotografia i directores d’art al món del cinema del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones de la Federació Intersindical del sindicat STES.

Ana Serna, nascuda a Bilbao, al País Basc, l’any 88, és una de les protagonistes més joves de l’almanac. És productora, guionista i directora de cinema, un món al que va arribar juntament amb el de la publicitat, segons explica a la seua web. Aviat es va especialitzar «a l’àrea de producció i direcció amb productores com Morituri, Basque Films, MOD producciones i Irusoin», per nomenar només un parell.

Durant una temporada, va ser ajudant de producció a cintes com ‘Un otoño sin Berlín’, de Lara Izagirre, o ‘El doble más 15’, de Mikel Rueda. Dona emprenedora, mentre treballava en producció cinematogràfica i de publicitat, crea el seu propi projecte: l’any 2012 crea la productora cultural Histeria Kolektiboa. Un camí que continua tres anys després amb Al Borde films. És aquí on codirigeix els documentals amb què començava aquest article. Un d’ells, ‘Son sólo peces’, una història ambientada als campaments de refugiats sahrauis i protagonitzada per tres does, va estar nominat als Goya i l’any 2020 va rebre el Gran Premio del Cine Español a Zinebi.

Compartir el artículo

stats