Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El ‘Polpo’ premiat d’Aura

Aura Cardona Ramón, que estudia un doble grau en Disseny i Fonaments de l’Arquitectura, ha guanyat la categoria ‘Semilla’ del I Premio A[em]prende

Aura Cardona Ramón, en una fotografia d’estudi.

Un polp. Un animal amb moltes potes. Com les que haurien de tenir aquells que decideixin emprendre al món de la moda. Donar-lis aquests tentacles extres és el que pretén Aura Cardona Ramón amb seu projecte ‘Polpo’, amb el que ha guanyat la categoria ‘Semilla’ de la primera edició del Premio A[em]prende, impulsat per la Fundación de la Universidad Europea y Santander Universidades.

«És una plataforma online que connecta dissenyadors de moda emergents a Espanya amb els seus clients», explica aquesta eivissenca, que el proper mes complirà els 30 anys i que està estudiant un dible grau en Disseny i Fonaments de l’Arquitectura. «El que vull aconseguir és que els clients puguin trobar qualsevol peça de moda o look que tenguin al cap mitjançant la reunió, a un mateix espai, dels dissenyadors emergents», continua Aura, que en un primer moment volia estudiar Medicina. «No sé per què al final vaig estudiar aquest doble grau», comenta l’eivissenca. El disseny i l’arquitectura la «flipaven» ja en el moment de triar què estudiava i quan va veure aquest doble grau ho va tenir clar. No se’n penedeix. Disfruta tant amb el que està fent que ja ha posat en marxa diversos projectes. I ha guanyat diversos premis i beques. El que més li agrada de la seua universitat és, precisament, que es centra molt en la práctica.

El logotip del projecte d'Aura

L’objectiu del premi és «contribuir al reconeixement, la visibilitat i la promoció de projectes i empreses innovadores que generin un impacte social positiu al nostre entorn i que impulsin l’empreniment social, contribuint també a la creació i consolidació d’una comunitat d’estudiants emprenedors». D’això, d’emprendre, l’eivissenca en té moltes ganes. És el que més li agrada. De fet, està desitjant convertir en una realitat el seu projecte. Abans, però, no sap si li canviarà el nom. Li agrada ‘Polpo’, però a casa li han comentat la possibilitat de posar-li un nom que inclogui el seu propi i li està donant voltes a la idea. El guardó, a més del reconeixement que suposa, inclou 4.000 euros per finançar la posada en marxa.

Guanyar va ser tota una sorpresa. De fet, pensava que no havia guanyat: «Comunicaven els premiats el 7 de juny i com no me varen dir res, creia que havia guanyat qualsevol altre. Al sendemà, a les sis del matí, vaig veure el correu en què m’ho comunicaven. L’havien enviat prop de la una de la matinada, però, clar, no el vaig veure fins al dia després». Per a ella va ser «un shock». Era la primera vegada que guanyava un premi amb una dotació econòmica que li permetria posar en marxa una idea seua. «Convertir-la en una cosa real» continua abans de confessar que això li fa una mica de «vertígen». Per això li agradaria tenir un equip petit al seu costat, encara que és conscient que quan es treballa a soles no has de discutir amb ningú. «Això és com trobar parella, es tracta de fer match», apunta.

L'eivissenca Aura Cardona Ramón Pablo Catany Cruz

A pel primer becat

A Aura li agradaria poder tenir al primer becat aviat. La idea del ‘Polpo’ la va tenir pensant una mica en ella mateixa i en el món de la moda, que la fascina. També vent Netflix. «Entre els estudiants de moda és molt típic ficar-se dins una firma, com pugui ser Inditex, on ells desapareixen». La intenció de l’eivissenca és donar-los una oportunitat de donar-lis «visibilitat» amb un projecte que busca que, en acabar l’any en què aquest creador està becat al ‘Polpo’, pugui continuar la seua carrera ja sense crosses. «Es dona visibilitat als dissenyadors emergents d’Espanya i donar-lis l’oportunitat de treballar d’allò que desitgen sense preocupar-se de la seua posició en el món dels negocis i la moda»,explica Aura, que destaca també el que suposa per als consumidors: «Els dona la possibilitat de vestir de forma diferent, única, i anar a l’última». «Vull donar-lis l’oportunitat als estudiants de moda de saltar al món laboral sense por que els refusin per manca d’experiència professional. Vull que puguin dissenyar i vendre allò que vulguin. Vull que el món vegi el talent que s’estava perdent», continua Aura, que destaca que ‘Polpo’ permet al creador becat centrar-se en el disseny la la costura mentre se l’acompanya i ajuda en tota la resta que suposa crear una marca i posar-la en marxa.

A més dels sous, una altra de les coses bones que li ha aportat el premi a Aura Cardona Ramón és la seua pròpia visibilitat a la universitat. Això i els altres premis que ha guanyat li han posat una lupa a sobre. Des del decanat li estan ara bastant a sobre. «Em recolzen molt», comenta.

Un d’aquests premis anteriors va ser el Hackaton de creació d’startups sostenibles organitzat per Start Universe a Google Campus pel seu projecte ‘Include limitless, «una app que localitza els locals cent per cent accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i el trajecte des del lloc on es troben fins el local que trïin detallant els possibles entrebancs que es poden trobar, de forma que puguin esquivar-los».

En el futur, quan acabi el doble grau, a Aura Cardona Ramón li agradaria treballar en els dos camps en els que s’està formant. Per a l’arquitectura té pensat instal·lar el despatx a Eivissa, però per als seus projectes creu que seria més adient Madrid.

Compartir el artículo

stats