Renee Goust és una de les protagonista del mes de desembre del calendari 'Temps de dones, dones en eltemps,' editat per l'organització de Dones de la Con- federació Intersindical del sindi- cat STES.

Goust va néixer a finals dels anys 90 a Tucson, Arizona, tot i que reconeix que es va criar a Nogales, Sonora. És per aquest motiu que sempre s'ha considerant tant americana com mexicana tot i que sempre li ha agradat més definir-se com a dona de fronteres.

Amb poc més de quatre anys, els seus pares la van apuntar a classes de piano i, als 14, va començar a provar sort amb la guitarra, un instrument que l'acompanyaria fins a dia d'avui.

Goust ha viscut a Estats Units i a Mèxic i tot i no tenir ni 30 anys, ha treballat per gairebé tot el món, tot i que no va ser fins fa poc més de tres anys, que saltaria a l'aparador mundial amb una cançó que va escriure enfadada: 'Cumbia feminazi'.

Es tracta d'un tema que ella mateixa explica, en una entrevista a la revista Malvestida, que va escriure cansada d'escoltar com molta gent feia servir aquesta paraula per descriure-la.

Goust explica en aquesta mateuxa publicació que se sent feminista des del dia que va escoltar el significat d'aquesta paraula, però mai ha compartit el significat del terme 'feminazi'.

«Cada vegada que llegia aquesta paraula, m'enfadava. Fins que un dia, vaig decidir desfogar-me escrivint la cançó. Em va semblar que era important compondre-la perquè considerava i considero que cada vegada que algú fa servir aquesta paraula per descriure a una dona que es consiera feminista, no només fa mal a aquesta dona, sinó també a totes les dones que, com ella, comparteixen aquest sentiment», explica la canant.

A dia d'avui, Goust ha publicat més d'una desena de temes i acumula més de 30.000 oients mensuals a Spotify i s'ha convertit en una icona moderna, fresca, jove i reivindicativa del moviment feminista a tot el món.

«Crec que hi ha molta desinformació al voltant de el terme feminista. Ser feminista hauria de ser motiu d'orgull perquè significa que creus en la igualtat. No obstant això, gràcies a paraules com feminazi, se li ha donat una connotació negativa a ser feminista i això no només ens fa mal, també ens fa retrocedir», explica Goust, que afegeix que «a Mèxic ser masclista encara és políticament correcte en moltes esferes».

Ara Goust compagina la feina de cantant amb la d'activista.