Chocolate Remix és un dels grup protagonistes del mes d'octubre del calendari 'Temps de dones, dones en eltemps', editat per l'organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES.

Es tracta d'un grup argentí de reggaeton lèsbic i feminista, liderat per la cantant, compositora i productora Romina Bernat, també coneguda com 'Choco'

El projecte d'aquesta peculiar formació es va iniciar fa gairebé una dècada, quan Romina va crear la cançó 'Nos hacemos cargo' i la va compartir a Facebook, que en aquell moment era la xarxa social més important i més utilitzada del món.

La cantant tenia la intenció de satiritzar sobre l'estereotip de l'home en el món del reggaeton, així com d'experimentar què passava si una dona lesbiana com ella s'involucrava en un gènere integrat principalment per homes.

El seu primer espectacle va ser en una festa LGBT a Argentina, acompanyada de diverses ballarines. Aquell espectacle va donar la volta al món i va catapultar a la formació.

Els vídeos d'aquella festa es van viralitzar a les xarxes socials i es van compartir per tot el món.

En molt poc temps el grup es va guanyar el suport de grups feministes i, la seua cantant, Romina Bernat va començar a dedicar-se a ell de manera professional, ja que fins a aquell moment, tant ella com la resta d'integrants de la fomració compaginaven la música amb altres feines.

Característiques

L'agrupació sempre s'ha caracteritzat per satiritzar la descripció d'actes sexuals on les dones prenen un paper més actiu, a diferència del reggaeton més tradicional, el qual s'ha associat sempre amb el masclisme i amb el concepte de la dona com a objecte sexual.

Durant anys, Chocolate remix s'ha proposat demostrar que qualsevol gènere musical pot ser masclista a través de les lletres de les cançons.

D'altra banda, tant Romina com la resta d'integrants de la formació, s'ha involucrat en temes de violència de gènere amb el tema 'Ni una menos', en al·lusió a les protestes pels feminicidis a l'Argentina.

Aquest tema s'ha convertit en tot un himne tant a Argentina com a desenes de països europeus.

Tot i tenir el suport de milers de persones i associacions, l'any 2017, la plataforma YouTube va censurar el vídeo de la cançó 'Como me gusta a mí' i la formació ha rebut crítiques tant d'altres postures feministes com de grups més conservadors pels temes de moltes de les seues cançons.