Sheila Blanco va néixer a Salamanca, tot i que la seua vida professional es va gestar, des del primer moment, a la ciutat de Madrid.

A la capital va compaginar el periodisme i la música fins que va decidir dedicar-se exclusivament a cantar, tocar i compondre.

Admiradora dels Beatles, Bobby McFerrin o Radiohead, la cantant, pianista i compositora de Salamanca posseeix una dilatada trajectòria musical malgrat la seua joventut.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual, es va formar en cant i piano al Conservatori de Salamanca, a l'escola ABC Musical de Madrid i en a l'estudi d'expressió corporal d'Arnold Taraborrelli.

Després de treballar com a periodista fins al 2009 (Cadena Ser i La Sexta), abandona aquesta dedicació per centrar-se en la música. El 2005 forma 'Duetto' al costat de l'pianista Pablo Ruiz, amb qui aposta per impregnar versions de rock clàssic, jazz, blues i cançó francesa, així com temes depelícula, Jacques Brel, George Brassens o Herman Hupfeld amb el seu estil de cabaret original.

El seu talent i l'atmosfera dels anys 20 s'uneixen per gestar el seu primer disc sobre la cançó francesa i el musical de Broadway, obra produïda per la Fundació Manuel Ramos Andrade i presentada a el públic a la Casa Lis.

El 2010 es va convertir en la cantant de la banda de jazz i blues Larry Martin Band amb la que edita 'Tot ha de canviar'.

L'any 2012 va iniciar una gira per tot el territori nacional i part de l'europeu, presentant la seva proposta en diversos teatres i festivals de Jazz. El 2013, després de la mort del bateria Larry Martin, el grup decideix seguir el seu camí musical i passa a dir-se Habla Jazzy.

Blanco ha col·laborat amb artistes de la talla d'Alejandro Sanz, Rafael o Pastora Soler acudint amb aquesta última a el festival d'Eurovisió representant a Espanya amb la cançó 'Quédate conmigo'.

Música polifacètica, actualment Sheila Blanco forma part del projecte internacional de fusió Patáx i de la banda manxega Natural Funk i compagina totes les seves propostes musicals amb aparicions al programa Acapela de Movistar Plus y La Voz Kids, a Telecinco.

Durant els mesos de confinament, Sheila Blanco ha aprofitat per obrir un canal de YouTube on penja de forma regular vídeos didàctics sobre la vida i obra dels grans compositors que l'han marcat.