Guillermo Guasch i Raúl García van descobrir el món del rap quan només tenien 10 anys.

Ara, amb 15, han decidit professionalitzar una mica el que fins fa ben poc no era més que l'afició amb què ocupaven bona part del seu temps lliure.

Van començar imitant els seus rapers preferits però, a poc a poc, la necessitat de crear les seues pròpies composicions es va anar fent cada vegada més evident.

El passat mes de juny, ambdós artistes van decidir unir-se sota un mateix nom: Street wolves 2309. Així doncs, amb les idees clares i un nom artístic en comú, aquests dos jóvens només necissitaven fer arribar la seua música a tot el món.

Per fer-ho, han decidit obrir un canal a YouTube on pengen totes les seues composicions.

En poc més de tres setmanes, el canal ja ha superat els 500 subscriptors i tot i que, de moment, només hi han publicat tres temes, dos individuals i un col·lectiu, ja han superat les 10.000 reproduccions.

«Superar els 500 subscriptors en tan poc temps ha estat increïble. No ens ho esperàvem de cap manera. Per a naltros és un impuls enorme per seguir creient en la nostre feina», explica Guasch.

Fa uns mesos, aquests cantants, es dedicaven a participar en batalles de galls, uns enfrontaments musicals en què es batien en duel contra altres rapers fent valer la seua capacitat d'enginy i improvisació.

«Al principi, participàvem en les batalles que altres jóvens com naltros organitzaven a Vila, però un dia ens vam proposar organitzar-les naltros mateixos a Puig d'en Valls», explica Guillermo Guasch.

Dit i fet, els dos rapers ja han organitzat dos esdeveniments al parc de la seua localitat, l'últim, el passat diumenge, on van aconseguir que més de 20 persones, d'entre 11 i 25 anys, es batessin en duel sota l'atenta mirada de més d'una cinquantena d'espectadors. «Organitzam la batalla a través de grups de Whatsapp i la promocionam des dels nostres comptes personals d'Instagram. Estam molt contents amb la resposta de la gent. De moment, totes dues convocatòries han funcionat prou bé», expliquen els jóvens rapers.

Tant Guasch com García, han participat en diverses batalles, i tot i que, de moment, no n'han guanyat cap, asseguren que cantar en aquesta mena d'esdeveniments els ajuda a millorar el seu nivell.

Per poder participar en una batalla, els participants han de formalitzar la seua inscripció depositant dos euros en un pot que s'endurà la persona que aconsegueixi endur-se la victòria.

El passat dissabte 15 de juny l'auditori de sa Punta des Molí, a Sant Antoni, va acollir el Sanan Rap, un festival dedicat gairebé íntegrament a la música i la dansa urbana.

La cita, que es va iniciar a les 18 hores, no va acabar fins ben entrada la mitjanit i tant Guillermo Guasch com Raúl García, que hi van participar com a cantants, en guarden molt bon record.

«Va ser la batalla més gran que recordam a Eivissa. Hi va haver tants participants que l'organització va haver de preparar, fins i tot, rondes classificatòries per poder garantir la participació de tots els inscrits. És una sort que l'Ajuntament de Sant Antoni s'hagi implicat tant amb els rapers», expliquen els jóvens de Puig d'en Valls, que lamenten que, tot i que han provat de parlar amb regidors de l'Ajuntament de Santa Eulària per mirar d'aconseguir finançament, material o fins i tot instal·lacions on poder desenvolupar les actuacions, de moment, no han rebut cap resposta per part de l'Administració.

Ara, tots dos afronten el que queda d'estiu preparant més batalles i cançons.

«Aquest diumenge pujarem al canal el meu últim tema: 'Fase rem'. Esperam que funcioni tan bé com la resta», comenta orgullós Guillermo Guasch.

Tant ell com García reben el suport de la seues famílies, que els encoratgen a seguir endavant amb aquest projecte. «Els nostres pares sempre ens diuen el mateix: naltros som feliços si valtros sou feliços i, de moment, ens encanta fer el que fem. Per a naltros el rap és una manera meravellosa de poder expressar tot el que sentim i pensam», asseguren.

L'any que ve tots dos cursaran primer de Batxillerat i tot i que saben que, ara mateix, el més important són els estudis, no descarten poder dedicar-se al món del rap professionalment.