Fa gairebé una dècada que Bartomeu Prats i Asier Sala van decidir convertir-se en WhiteBeats.

Tenien clar que volien dedicar-se al món de l'espectacle i de la música electrònica en particular, però mai s'haurien imaginat que amb 19 anys aconseguirien tenir una residència setmanal a la desapareguda discoteca Space, i encara menys que, amb 25, punxarien cada dimecres a Hï Ibiza.

«L'any passat vam aconseguir poder punxar una nit a Hï i suposam que els hi vam agradar perquè enguany ens han ofert l'enorme oportunitat de poder actuar-hi un cop a la setmana», explica Prats.

Per a ells els dimecres són especials. Des que es lleven fins que marxen a dormir. Saben que a partir de les 23:30 tenen l'enorme presió d'inaugurar l'ambient d'un dels clubs més importants del món.

«Per a naltros és una sort poder estar aquí, però també és una gran responsabilitat. És molt estrany que a Eivissa s'aposti pel talent local. Hem de tenir en compte que aquí hi ha els millors artistes del món. És molt complicat aconseguir el que hem aconseguit. Només tenim paraules d'agraïment.», expliquen els joves.

Tot i treballar cada dimecres en un dels clubs més emblemàtics de Platja d'en Bossa, reconeixen que, de moment, no viuen directament de la seua feina com a dj. És per aquest motiu que, fa tres anys, es van embarcar en una aventura empresarial que els va portar fins a la creació de White Sound Ibiza, una empresa dedicada exclusivament al món dels esdeveniments musicals.

«Ens encantaria poder dir que vivim de la nostra música, però de moment ens hem de conformar amb sous molt simbòlics a canvi de la visibilitat que ens dona poder treballar en sales com Hï.», comenten els artistes.

Els protagonistes principals de les nits de dimecres al club de Platja d'en Bossa són Armin van Buuren i Sunnery James & Ryan Marciano, amb qui els joves eivissencs coincideixen cada setmana. «A la sala on punxam naltros, hi punxen Sunnery James & Ryan Marciano i a la del costat hi punxa Armin Van Buuren. Tenim força relació amb els primers perquè compartim espai durant gairebé tota la nit. Amb van Buuren, però, coincidim menys, tot i que també el solem veure cada dimecres pel backstage.

Tant Prats com Sala afirmen que l'estil de WhiteBeats se centra en la música house, tot i que reconeixen que no els hi agrada casar-se amb un sol gènere. Gaudeixen barrejant temes i estils de tota mena en cada sessió.

«Ens agrada jugar i adaptar-nos a diferents situacions i moments de la nit. Hem de demostrar que som capaços d'adaptar-nos a la música que porta el dj principal de la nit, tot i que sempre procuram no perdre el nostre segell d'identitat».

Abans d'aconseguir la residència a Hï, els components de WhiteBeats havien assolit una de les gestes més importants de la seues carreres professionals: actuar un cop a la setmana a la desapareguda discoteca Space. «Allà va començar tot. No vam descansar fins que ho vam aconseguir. Vam enviar mil correus i quan crèiem que mai arribaria l'oportunitat, de sobte, a finals d'estiu, ens van cridar i ens van oferir una data puntual per punxar. No ens ho podíem creure.», expliquen els joves dj eivissencs, que guarden un molt bon record d'aquella nit.

A l'estiu següent, l'últim d'Space, l'organització els hi va oferir l'oportunitat de poder punxar-hi un cop a la setmana i va ser aleshores quan Prats i Sala van començar a veure com s'obrien portes per tot arreu.

«Space ens va arribar massa aviat. Érem molt jóvens i tot allò ens quedava una mica gran, però a poc a poc ens vam anar introduint en la família que donava vida a aquella sala i, just quan sentíem que estàvem a punt d'aconseguir quelcom important, va arribar la noticia del tancament i amb ella, un bon cop a la nostre trajectòria. El tancament d'Space ens va deixar orfes», expliquen emocionats Prats i Sala.

«Ens van fer sentir com estrelles des del primer dia. El primer cop que vam punxar a Space ens van recollir en cotxe i ens van acompanyar fins a la sala on havíem de treballar. Va ser una passada de nit. No l'oblidarem mai.»

WhiteBeats punxarà a Hï fins el proper dimecres 11 de setembre, i, encara que la data pot semblar llunyana, ja tenen en ment com serà l'espectacle d'aquella darrera nit. «Vaig estudiar al conservatori i allà vaig aprendre a tocar un dels meus instruments preferits: el saxo. Crec que tenim bastant decidit que aquella nit introduirem aquest instrument a la sessió. Ja ho hem fet alguna vegada i el resultat no deixa indiferent ningú», revela Sala.

Tot i dedicar-se al món de l'espectacle, tant Prats com Sala, van cursar estudis superiors de mitjans audiovisuals i disseny 3D respectivament a Barcelona i Madrid.

«Les nostres famílies ens recolzen en tots els projectes que emprenem però sabem que, en realitat, el que els fa estar més contents, és saber que si algun dia no podem seguir treballant del que ens agrada, tenim un pla B», comenten els joves mentre riuen.