A què et dediques?

Doncs fa més de vint anys que em dedic al món dels esdeveniments. Treball sovint amb el sector turístic tot i que també gestiono actes corporatius per a empreses privades.

Normalment organitzes o presentes?

Faig un mica de tot. Som un home orquestra i em dedico a fer el que faci falta quan faci falta tot i que 'Quiztion' em fa la vida una mica més senzilla.

Quiztion?

Sí, és un software que tenc en propietat amb el que puc gestionar i organitzar tota mena de concursos, com per exemple, l'Eivissàpiens.

Parlant d'Eivissàpiens! Quantes vegades l'has presentat?

He presentat totes i cadascuna de les seues edicions. I amb la d'enguany ja en portam dotze!

Mare meva...

Pensa que en els últims vint anys he presentat més de 3.000 concursos!

Quina bogeria!

Sí... sembla que no però els anys van passant i anem sumant esdeveniments i concursos de tota mena. Pensa que només durant la temporada, a Eivissa organitzo i presento gairebé 200 actes diferents...

Com va sorgir la idea de crear Eivissàpiens?

Doncs mira, fa uns quants anys, em dedicava a organitzar un concurs cultural a Portugal i, quan vaig arribar a Eivissa, vaig estar un parell d'anys presentant, per diverses institucions, un projecte de concurs sobre cultura eivissenca amb l'objectiu d'aconseguir unes ajudes que el fessin possible però no vaig tenir sort i vaig decidir aparcar-ho fins que li vaig comentar a Juan Carlos Escandell.

Què va passar aleshores?

Feia temps que Escandell i jo ens coneixíem. Havíem treballat junts en el món de l'animació turística però mai havíem parlat sobre cap projecte en concret fins que, de sobte, un dia em va comentar que li agradaria organitzar un concurs cultural a Eivissa...

Ostres... Quina casualitat!

Tan bon punt ho va dir, em vaig aixecar, vaig anar corrent al cotxe i vaig tornar amb el meu projecte per ensenyar-li.

I allà va néixer l'Eivissàpiens...

Exacte, ni ell ni jo ens ho podíem creure, però ja fa dotze anys que el fem.

Vau tenir clar que el projecte s'enfocaria en instituts des del primer moment?

Sí, teníem clar que ens havíem de centrar en un públic molt concret i ben definit i sempre hem pensat que els alumnes de quart de secundària són ideals per a aquest format.

Per què?

Perquè més o menys tenen la mateixa base. Encara no s'han separat a nivell acadèmic i més o menys tots estudien el mateix a la vegada.

Què trigues a preparar l'Eivissàpiens?

El preparo poc a poc. Vaig agafant idees durant tot l'any, pensa que és un concurs molt local i si tenc una bona idea al gener no la deixo escapar, l'apunto i me la guardo.

Et sents lliure a l'hora de pensar o proposar els continguts de cada edició?

Absolutament. Amb Juan Carlos sempre diem que, segurament, aquesta és la gran sort que tenim i és una de les coses que més valoram. Pensa que pel Consell, en aquests últims vint anys, han passat partits polítics de tots els colors i mai ningú ens ha vetat. Mai ens han posat condicions. Sempre ens han deixat treballar lliurement. Tothom ha confiat sempre en nosaltres i sempre ho hem agraït molt.

Què se't passa pel cap abans de sortir a l'escenari de Can Ventosa per presentar el concurs?

[Riu] Marxa! L'única cosa que em passa pel cap és: Marxa! Els boixos em contagien la seua emoció i la seua energia. Surto amb ganes de menjar-me el món perquè sé que ells també en tenen ganes.

Et poses nerviós?

El primer any sí, parlar català en públic era tot un repte, vaig estar força nerviós, però ara ja no. Sé que tot està molt ben preparat i molt ben organitzat i això sempre m'ajuda a sortir tranquil i confiat per encarar el concurs.

T'has equivocat alguna vegada?

[Riu] Sí, però ningú se n'ha assabentat mai... continuo com si no hagués passat res i llestos.

Què és el que més t'agrada de l'Eivissàpiens?

L'actitud dels boixos. És una passada. Són molt competitius i hi ha moltíssima rivalitat entre centres però trobo que és molt polit que es preparin durant setmanes i que estudïin la cultura de l'illa on viuen.

Fan molt de soroll. Es respecten els uns als altres?

Sempre n'hi ha algun que es passa una mica, però de seguida se n'adona i canvia d'actitud. Són capaços de fer molt de soroll però també de crear un ambient d'absolut silenci.

Explica't.

Criden, porten banderes i sembla que es tornin bojos però quan puja un artesà a l'escenari per explicar qualsevol cosa, tothom calla i escolta.

Encertaries les preguntes que fas als alumnes?

[Riu] Les de gastronomia sí! Segur que les encerto totes sense cap problema però les d'història, en canvi, les fallaria. És sorprenent veure la quantitat d'encerts que fan els alumnes. I mira que a vegades els ho posam difícil!

Tindrem Eivissàpiens dotze anys més?

No depèn de nosaltres. Depèn, sobretot, de les ajudes que rebem. A mi m'agradaria seguir i innovar però de vegades és complicat.

En què estàs treballant actualment?

En una app amb la que podré crear concursos en directe a través del mòbil. El meu objectiu és que hi puguin concursar persones d'arreu del món en temps real.

Ja la tens a punt?

Més o menys. Tenc preparada una primera versió, però encara no l'he llençat. Us faré esperar una mica!