n «Si teniu una mica de temps, no gaire, us recoman que llegiu 'Maloca, Maloca', de Michela Sonego, l'experiència d'una infermera que fa d'antropòloga al nord de l'Amazones. És un llibre molt recomanable, molt senzillet i que explica una experiència vital única». Xavi Ribas, professor de l'institut Sant Agustí, és el més ràpid a respondre a Mola quan, aprofitant que la biblioteca del centre és molt activa, demanam que ens facin recomanacions per a la setmana de Sant Jordi. Aviat, però, més alumnes i professors s'afegeixen a la iniciativa enviant vídeos en els que animen tothom a endinsar-se en les històries que més els han emocionat darrerament.

José Blánquez, Menchu Lacruz, Elena Roig (tots tres docents) i Sofía Ruscalleda, alumna de quart de Secundària, munten un vídeo conjunt en què parlen amb passió. Blánquez confessa que la primera vegada que va llegir 'El Quixot' (Miguel de Cervantes) va riure, però que la segona li va fer «pena». Ruscalleda parla de 'La mecánica del corazón', de Mathias Malzieu, que interpreta com una metàfora: «Com les emocions poc controlades ens poden fer mal al cor». Lacruz recomana la «fonamental» 'Cien años de soledad', de Gabriel García Márquez, que considera que es paga la pena llegir «no una sinó diverses vegades». «Un Javier Cercas, qualsevol, perquè tots són bons, estan molt ben escrits i la seua prosa és impecable», afirma Roig amb un exemplar de 'El impostor' a les mans, del que destaca «la forma de narrar» i com parla de la mentida. «Tots som impostors», conclou.

Profesores del IES Sant Agustí hacen sus recomendaciones por el Día del Libro

Profesores del IES Sant Agustí hacen sus recomendaciones por el Día del Libro

Patricia Arriaza, professora, aprofita per recomanar la lectura de dos obres d'Ovidi: 'Tristos' i 'Cartes des del ponto'. «Els clàssics són un mirall en què sempre ens hem de mirar, sempre tenen alguna cosa que ensenyar-nos», defensa. «Una història apassionant», així defineix Iván Tarascó, professor, 'El gen, una història íntima' (Siddharta Mukherjee), que «parla dels inicis de la genètica, com ha anat evolucionant i com seguirà evolucionant».

Coral Rico i Maria Francisca Torres, alumnes de segon de Batxillerat, sostenen a les mans dos dels llibres que més els han agradat: 'Lolita', de Vladimir Nabokov, i 'Un burka per amor', de Reyes Monforte. «Hi ha polèmica, però és un llibre molt interessant», afirma Torres sobre la història que explica la relació d'un home de 40 anys amb la seua fillastra, de només 13. Per la seua banda, Rico confessa que ha escollit la seua novel·la perquè explica «la història real d'una espanyola que s'enamora d'un afganès, es converteix a l'Islam i s'estableix a Afganistan on la guerra els impedeix sortir del país». «Mostra una visió realista sobre el món», afirma l'alumna.

Recomendaciones de libros de alumnos del IES Sant Agustí

Recomendaciones de libros de alumnos del IES Sant Agustí

En anglès. Així fa la seua recomanació pel Dia del Llibre Martí Ribas qui, com a molts adolescents, ha quedat captivat per 'El vigilant en el camp de sègol', de J. D. Salinger: «Us encantarà aquest llibre sobre un adolescent i els seus problemes vitals». Mónica Gutiérrez, també en anglès, parla de 'Finis Mundi', de Laura Gallego, que està convençuda que «encantarà» a qualsevol jove i Nuria Gómez confessa que de petita 'La dama i el vagabundo' era el seu conte preferit perque és «romàntic». També pel seu romanticisme -«i perquè és molt entretingut»- tria Elena Vicente López un clàssic de les lectures de Secundària: 'Mecanoscrit del segon origen', de Manuel de Pedrolo. Andrea Soriano ho té clar: «Si hagués de triar només un llibre em quedaria amb 'Harry Potter and the deathly hallows'». Rosa Tur aprofita la seua recomanació en anglès per parlar del primer llibre que va llegir en aquesta llengua, 'Pillow thoughts', de Courtney Peppernell: «Si t'agrada la poesia i vols millorar el teu anglès hauries de llegir-lo».

La seua professora d'anglès, Neus García, es queda amb 'The nation's favourite poems', una antologia dels millors poemes britànics, entre ells el famós 'If', de Rudyard Kipling que «va ser votat com el millor al Regne Unit», recorda García que confessa que, tot i això, el seu favorit és un anònim: 'Do Not Stand at My Grave and Weep'. Fanny Planells parla del llibre que ha escollit ('Le petit Prince', d'Antoine de Saint-Exupéry) en francès: «Si no coneixeu aquest idioma, no patiu, s'ha traduït a totes les llengües». Severino Agulló, també grana cap a casa. Professor de Matemàtiques, es queda amb 'L'enigma de Fermat', escrit per Simon Singh. «És una bona opció per Sant Jordi, un llibre que us permetrà endinsar-vos en l'apassionant món de les matemàtiques i els seus personatges», comenta amb un exemplar a les mans. La darrera en sumar-se a la petició de Mola és Marián Suárez, que escull un llibre que ha recomanat i, fins i tot, prestat a les amigues que comparteixen la seua passió per la lectura: «Els banquers compten els seus beneficis, els polítics els seus vots i els poetes les seues coses. Així comença 'Una forma de resistencia', de Luis García Montero, un llibre de relats sobre objectes quotidians. Un llibre, una cadira, una bufanda, un bitllet... Aquestos cobren vida i serveixen de fil conductor a l'autor per contar-nos les seues coses».