Si cercam 'Susana Sevillano' a Google, no surten gaires referències a una dissenyadora d'interiors, sinó més bé a una esportista d'elit.

Si. Jo des de molt petita vaig començar a nedar, i això que tenia pànic al mar, però sempre he estat vinculada a aquest esport. De petita, he estat vinculada al Club Natació de Barcelona i després quan vaig venir a Eivissa, vaig entrenar amb el Portus i amb en Javi Boned, al club de Santa Eulària.

De fet, vas arribar a unes olimpíades.

Exacte, una entrenadora que vaig tenir al CN Barcelona va ser triada com a seleccionadora de l'equip paralímpic i em va demanar si volia anar amb ells. Em va servir per anar al mundial paralímpic de 2010 i, fins i tot, a les Olimpíades de Londres de 2012.

Ja vivies a Eivissa en aquell moment?

Sí, des del mateix 2010. Jo vaig venir acompanyant al meu al·lot d'aquell moment. Imagina't l'esforç que suposava al començament, jo estava molt lligada a l'esport d'elit, i Eivissa la relacionava més amb festa que no amb competició, de fet vaig estar un any i mig sense entrenar.

Però et va agradar l'illa?

Tant és així que ho vaig deixar amb la persona amb qui estava sortint quan vaig venir, i l'illa ja m'havia enamorat. Vaig voler reprendre els meus entrenaments i vaig començar a entrenar amb el Portus. Després vaig saber que a Santa Eulària estaven organitzant un grup amb molt nivell, i des de 2012 vaig començar a entrenar amb en Javi Boned.

Vares reprendre els entrenaments, i també la competició?

Si, durant els anys que he estat a Eivissa he aconseguit quedar cinquena d'Espanya en 50 metres papallona i he quedat tercera d'Espanya en una competició de relleus amb un equip de Sevilla.

I vas haver d'anar a Sevilla a entrenar?

No, no. De fet, malgrat el meu cognom només he estat a Sevilla dos dies, quan era ben petita. Jo entrenava a Eivissa i després ens vàrem trobar a la competició tots els companys.

I de la natació al triatló. Com va ser aquesta transició?

Ho vaig provar i em va agradar. Vaig fer un parèntesi de nedadora i em vaig intentar entrenar jo mateixa, però al cap d'un parell d'anys em vaig adonar que, si m'ho volia prendre seriosament ,havia de tornar a tenir un entrenador, així què, de nou, vaig tornar a treballar amb en Javi Boned.

Però ja havies provat l'atletisme i el ciclisme abans?

L'atletisme l'havia practicat en proves populars, però mai a nivell competitiu, i el ciclisme, encara que a Barcelona em movia molt en bicicleta, la realitat és que no es pot practicar ciclisme de carretera com aquí a Eivissa.

I paral·lelament a això, es va creuar en la teva vida el disseny d'interiors. Com va ser?

Realment això ve d'abans. Quan va ser hora de triar carrera, la realitat és que a mi m'agradava molt l'arquitectura, però alhora estava molt lligada a l'esport. Així que no sabia ben bé què triar.

Et va agradar més l'esport.

Això, i que vaig tenir una època una mica rebel. Vaig estudiar fisioteràpia per rebel·lia, però no em penedeisc.

Encara així mai no te n'has oblidat de l'arquitectura i el disseny.

Realment ja havia passat pàgina, però vàrem fer reformes a casa i a un bar que teníem i vaig pensar que allò m'agradava. A tot això, una pacient a qui estava tractant em va explicar que estudiava disseny d'interiors a l'Escola d'Arts i Oficis d'Eivissa i em vaig sorprendre que això es pogués estudiar aquí, així que em vaig informar.

I vares començar a estudiar.

Són dos anys de cicle i ara estic matriculada al projecte d'obra final. Normalment es fa tot en dos anys, però com són tantes matèries, aquí a Eivissa donen la opció de fer-ho en tres.

Darrerament el teu nom ha aparegut als mitjans perquè el teu projecte per dissenyar l'estand d'Eivissa a Fitur s'ha dut endavant.

Tot va sorgir de la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament d'Eivissa, na Glòria Corral, que havia mantingut alguns contactes amb l'Escola d'Arts per d'altres projectes, i va pensar que podia ser bona idea. El passat gener de 2018 vàrem veure com havia estat l'espai d'Eivissa a Fitur i ens vàrem adonar que no era mica representatiu. Així que ens vàrem posar a treballar i tres alumnes presentàrem els nostres projectes.

I et van triar a tu.

Vàrem tenir diverses reunions amb el Consell d'Eivissa i l'Ajuntament de Vila, i tots junts vàrem anant perfilant el projecte fins que ara s'ha fet realitat.

L'has vist ja fet?

No encara, només he vist el render que jo mateixa he fet, però aquesta setmana aniré a Madrid a veure'l fet. Em fa molta il·lusió perquè de vegades demanen projectes als estudiants però, en aquesta ocasió, s'han portat a terme.

Què és el millor que t'emportes d'aquesta experiència?

Encara em queden coses per viure, però de moment, tenir feina. Des de fa unes setmanes treball a una empresa de disseny d'interiors i m'han dit que em varen contractar quan van llegir al meu currículum el premi que havia aconseguit.

Com serà el teu 2019?

Complert. He fitxat amb l'Ibiza Half Triatlon i enguany competiré al campionat d'Espanya que es celebrarà a Eivissa i, si tot va bé, a la fi viatjaré a Sevilla, a competir.