Des de quan cantes

De tota la vida. Record quan tenia quatre anys i feia espectacles per a la meua àvia i la meua tia a casa. Amb nou anys em vaig presentar a un concurs de Disney Channel i amb tretze vaig estar a punt d'entrar al programa 'La Voz Kids', però no va haver-hi sort. Enguany em vaig presentar a 'Operación Triunfo'.

I a més d'experiència en càstings, t'has estat formant?

Fins fa poc, no. Quan vaig acabar el Batxillerat vaig pensar què volia fer, i vaig adonar-me'n que a mi el que m'agrada és cantar i actuar. Per això vaig decidir estudiar a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eolia, a Barcelona.

Com varen rebre la notícia a ca teua?

Molt bé. A casa sempre m'han animat a fer allò que em fa feliç, i saben que això m'hi fa. La veritat és que tampoc tenia massa clar què fer. Vaig estudiar el Batxillerat de Ciències, i no sabia si seguir amb Magisteri, Psicologia o, fins i tot, Periodisme.

Periodisme? Vols dir que podríem haver set companys de feina

Sí, tal vegada. A mi sempre m'ha agradat moltíssim escriure. De fet, amb onze anys tenia un blog on explicava la vida dels famosos després d'haver-me llegit es revistes del cor, i m'ho passava molt bé.

Però vas decidir apostar per la música i presentar-te a 'OT'.

Ha estat una experiència molt gran. El primer càsting el vaig fer davant Noemí Galera, qui em va fer cantar cinc cançons. Em van dir que passava de fase, però que això no volia dir que estiguéssim dins. Però a mitjan estiu em van telefonar i em van dir que estava al càsting final.

I això del càsting final què vol dir?

Doncs significa que d'aquells 16.000 concursants que vàrem voler entrar a la nova edició d'Operación Triunfo, ja només en quedàvem 80.

I, aleshores, què va passar?

Doncs que a l'agost ens van concentrar a un hotel de Barcelona, on havíem de fer un càsting dividit en tres parts. Cada una d'elles la disputàvem en un dia. Primerament ens van fer cantar tres cançons a capella. Només se n'anaven a seleccionar 45. Després havíem d'assajar, d'un dia per l'altre, una cançó en grups de cinc, i de cada conjunt seleccionaven a tres. El resultat és que el tercer dia ens quedaríem 25 candidats a participar a 'OT'.

És a dir, 25 cantants dels 16.000 que havíeu començat.

Si, i ja la darrera prova era cantar, davant del jurat, la que consideraves la teua cançó estrella. En el meu cas, vaig interpretar el tema 'Girl on fire', d'Alicia Keys.

Vaja! Ja estaves a les portes d'entrar al programa!

De fet, arribat a aquest punt pensava que seria molt mala sort que no m'agafassin, però em vaig quedar a les portes.

I com t'ho vas prendre?

Al principi molt malament. Els tres dies després d'haver fet el càsting estava molt disgustada. Però el suport de la gent que seguia el càsting a través d'internet i que, fins i tot, em van fer trendig topic a Twitter, em va fer recuperar forces i voler lluitar.

Et vas arribar a plantejar deixar de cantar?

No, i més després de comprovar que molta gent s'havia quedat amb mi.

I si la gent t'estima, per què trobes que no et van agafar?

Perquè crec que enguany estaven buscant perfils molt diferents als del programa anterior. A mi el públic em comparava molt amb Aitana: tenc una veu molt similar, un estil perfectament comparable, la mateixa edat i un aspecte molt semblant.

T'han aturat algun cop pel carrer?

Sí, tant a Eivissa com a Barcelona. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, m'han aturat a la fira de Vila per demanar-me una foto.

I què penses quan t'aturen?

És estrany, perquè no em sent ni molt menys famosa i pens: «Per què m'aturaran a mi?». Però m'agrada molt sentir el suport de la gent.

Recordes el primer cop que et van aturar pel carrer?

Sí, va ser a Barcelona, a un acte en què els concursants de l'actual edició del concurs signaven discos. Jo i una amiga, que també havia quedat finalista al càsting, ens vàrem apropar per a saludar-los. De cop, algú ens va identificar i, de sobte, teníem més de cent persones envoltant-nos i demanant-nos fotos, autògrafs... Va ser molt extrany.

I com ho vàreu haver de fer?

Doncs va haver d'intervenir el personal de seguretat que, en principi, havien de protegir als concursants d'Operación Triunfo i ens van portar amb ells.

Mantens el contacte amb ells?

Sí, tenim un grup de whatsapp els 80 que vàrem anar al càsting final. I he anat quedant amb els concursants que van sortint. A més amb Luis, a qui van fer fora a la gala zero, vaig fer un cover.

I ara a què et dediques?

Doncs segueixo estudiant, i creant. Treball amb un productor que es diu Miguel García, qui treballa amb Lola Índigo o Blas Cantó, entre d'altres, i ja hem gravat un senzill, 'Oír', que té més de 50.000 reproduccions a Spotify. La meua idea és treure un nou senzill abans no acabi l'any. A més, vaig actuar al darrer concert de la gira de Joaquín Garli, a Eivissa, i em va demanar si volia col·laborar a una cançó del seu nou disc. El proper 21 de desembre actuaré amb Marc Cuevas en el concert de Nadal que farà a Jesús. Tenc ganes de seguir fent feina, gravar noves cançons i fer més concerts. De seguir cantant.