El sotasignat, habitant de l'illa d'Eivissa, sol·licita a l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, al Consell Insular d'Eivissa i al Govern de les Illes Balears que esborrin totes les referències al poblat de Balàfia, considerat com un dels millors exemples de l'arquitectura tradicional d'Eivissa i protegit baix la declaració de Conjunt Històric de Balears, que apareguin en llibres, mapes i guies turístiques; pel·lícules i vídeos documentals; fotografies, webs promocionals de la nostra illa i xarxes socials i a qualsevol altre lloc aquí a la terra o al núvol informàtic.

Que llevin tots els indicadors de camins i carreteres i tanquin els accessos a la fi de què cap ciutadà ni turista pugui arribar-hi i veure el lamentable estat en què es troba. Deixarem de mostrar així una més de les nostres vergonyes. Ple de brutícia, ple d'herbes i restes d'automòbils abandonats, torres amb sostres esfondrats, corrals i tancaments fets de qualsevol manera amb antiestètiques teles metàl·liques i somiers on ja no s'hi dorm, horribles esteses elèctriques que pengen de parets ferint-t'ho tot de mort. Amb plaques solars escandalosament visibles als terrats, amb empedrats desfets i saturat d'elements que menysvaloren i menyspreen la importància històrica i patrimonial d'aquest indret.

Em dol veure la degradació del poblat de Balàfia, que com molts altres indrets, passarà a millor vida sense que les institucions facin cap mínima acció per evitar-ho. Anam així cap a l'autodestrucció de les nostres arrels.

Que Tanit i Bes conservin per molts anys a les nostres institucions l'empenta demostrada fins ara en la protecció del nostre patrimoni històric.