Sóc estudiant de Secundària del Centre de Persones Adultes (CEPA) Pitiüses i dissabte, 11 de juny, al Medialab Prado de Madrid, vaig tenir la sort de representar els meus companys a l´acte de lliurament dels guardons corresponents a la X edició dels Premis Espiral Edublogs. Entre els guanyadors es trobava el nostre blog ´Trencadís´, al qual va correspondre el segon premi de la categoria de blogs d´alumnes majors de 16 anys (Baldufa de Plata).

El nostre blog ´Trencadís´ és un espai virtual que compartim l´alumnat del CEPA Pitiüses. Neix per fer visibles tres de les nostres senyes d´identitat: la participació, la diversitat i la creativitat. Aquest blog pretén ser un espai on es recullen les nostres millors produccions (textos escrits, imatges, vídeos, presentacions€) per mostrar-les, per compartir-les i per aprendre tots de tots.

Volem donar les gràcies a Espiral Edublogs per pensar que el nostre ´Trencadís´ mereix aquest premi. Consideram que també és un premi a l´educació pública, tan maltractada els últims anys. És un premi a l´educació de persones adultes, tan invisible i tan necessària per garantir el dret a l´educació al llarg de la vida.

És un premi per Eivissa i Formentera, on hi ha moltes persones amb ganes de seguir formant-se i aprendre.

És un premi per a la nostra escola, que enguany celebra el 30è aniversari, i per al professorat, que també necessita estímuls com aquest.

I, per damunt de tot, és un premi, per nosaltres, els alumnes, que acudim cada dia a l´escola i que feim autèntics malabars per poder formar-nos a la vegada que treballem i tenim obligacions familiars. Tots ho hem fet possible.