Desestimat president del Govern: ha triat vostè un mal moment per decretar totalitàriament el Tractament Integral de Llengües (TIL). El desgraciadament ja famós TIL, que presideix amb mà de ferro i guant de punxes. Sense la col·laboració activa i positiva de la nostra comunitat educativa. Està claríssim que més que una llei, el seu Govern està fent una declaració de guerra contra tota la societat balear que reclama la màxima qualitat possible i els mitjans necessaris per l´aprenentatge dels i les alumnes, independentment de d´ideologia imperant en cada moment.

No hi ha que dubtar, i ara se m´acudeix que vostè no dubta mai, que l´aplicació del TIL, apel·lant als resultats del seu partit a les urnes, és un mal acte de força i tirania. La prepotència del Goliath que sap que tindrà sempre totes les armes que li dóna el poder per debilitar al contrari.

Un contrari feble i desarmat compost per milers d´educadors, alumnat i pares i mares que, atenció! compten amb la força de la raó, que tota la societat balear comprèn. Dic tota exceptuant-lo a vostè i a la seva consellera Camps, advocada i agent immobiliària, que sembla fabricada per vostè mateix, a mida de la seva suprema voluntat, tal com Gepetto va crear a Pinotxo o Mary Shelley va fer a Frankenstein.

No entenc la pressa que s´ha donat, senyor Bauzà, per imposar-lo per la força i enfotent-se´n fins i tot de la Justícia. Aquesta mena d´infame torre de Babel que és el seu ditxós TIL ha portat la discòrdia a un lloc on tot era harmonia i acord en preservar la llengua pròpia de l´arxipèlag, sense desmerèixer cap altre. Un arxipèlag que vostè té l´obligació de respectar. Hi ha tota una bateria de disposicions legals acordada democràticament, sense guerres inútils en aquest sentit pels anteriors presidents del seu mateix partit.

No tenim res contra l´anglès, idioma imprescindible per manejar-se avui en dia per tot el món, però integrar-lo de forma tan grollera i precipitada en els programes educatius com preveu el TIL, sense els mitjans necessaris, és un insult per a professors, alumnes i progenitors, una bufetada col·lectiva intol·lerable en una societat democràtica. A lo pitjor, és que després d´aquesta pixada fora del test, té previst adoptar el president Bauzà altres mides desestabilitzadores i dictatorials més enllà del món educatiu. No cridem mals averanys, que deim a Eivissa i Formentera.

Tant de bo que caiguin de s´ase vostè i la senyora Camps i el maleït TIL es quedi en el lluminós TIL·lín per una convivència pacífica.

Perdoni que li hagi escrit aquesta carta oberta en la nostra llengua, però estic segura que en el seu departament hi ha algun assessor que li sabrà traduir convenientment. Així sigui!