- D´on ve això de Muchi?

- De fa molt de temps, quan competia en descens en bicicleta de muntanya. Com els meus companys tenien molt mala pinta i no me´n fiava gaire [riu], duia la motxilla de classe carregada amb tots els trastos: bocata, ferramentes, recanvis, roba€ Per no deixar-ho i que m´ho robassin. Les primeres curses les vaig fer amb la bossa i en Vicent Egea va començar a dir: ´Aquest sembla en Mochilo dels Fruitis´. D´aquí ve tot.

- Sembla que no et molesta gaire perquè és la teua marca.

- Tothom em deia així i buscava un nom una mica divertit. De Muchi i fotografia em va sortir MuchiGrafía. Tampoc és que sigui gaire original.

- Les teues fotos tenen un punt àcid i informal. Com ho aconsegueixes?

- Les meues fotos són com jo, una mica iròniques. Crec que això s´acaba transmetent d´alguna manera.

- T´has especialitzat en fotos de bodes. N´he vist una on un nuvi salta amb un monopatí. Aquestes coses ja les tens pensades abans de la sessió?

- Tot depèn de la persona. N´hi ha que són més susceptibles de fer segons quin tipus de fotos que d´altres. M´agrada fer coses rares, sortir una mica de la normalitat. Faig bodes, pero també m´agraden els paisatges, els esports€ Sempre que puc mescl perquè pens que pot sortir alguna cosa interessant.

- Recordes la primera vegada que vares veure una imatge i vares pensar que ja eres fotògraf?

- [Pensa] El que fa fotos no és un fotògraf. Jo no record que tengués un gran entusiasme, però els meus amics em varen regalar una reflex pel meu aniversari l´any 2006. El primer any vaig ser autodidacte. Feia moltes cagades, era espantós€ Però em va agradar i em vaig apuntar a un curs bàsic d´en Sebastià Torrens. Vaig anar-hi i em va venir la llum. Després vaig estar un any i mig practicant i vaig avançar bastant.

- Com recordes aquella època.

- Va ser motivació absoluta. Ja començaven a sortir coses i entenia per què. Feia experiments i aconseguia traslladar el que tenia al cap a la càmera. Quan veus que comences a tenir uns mínims resultats et motives. Quant més fas, més t´agrada.

- Per què decideixes fer-ne la teua professió.

- Jo no ho havia pensat mai, però vas coneguen gent i sempre et demanen que els ajudis amb alguna boda o alguna cosa. La veritat és que la primera va ser un desastre, però es va salvar [riu]. D´aquí es va fer una bola i tot va anar sorgint.

- Ara ja et consideres fotògraf?

- Sí, però no vol dir que ho faci bé.

- Alguna cosa bona deus tenir.

- Que som barat [riu]. Crec que deu ser perquè intent diferenciar-me una mica de la resta. Som jove i vaig amb gent de la meua edat. Ens agrada fer coses diferents. A la gent li agrada molt pensar que és original. No m´agrada repetir fotos que han fet altres ni que he fet jo mateix. Quan em diuen: «Vull una boda a Cala d´Hort». Però si ho he fet mil vegades€

- Per què dius que la gent li agrada pensar que és original?

- Evidentment hi ha gent que ho és, però de vegades et vénen i et diuen: ´A la meua boda fliparàs. Posarem un photocall´ [riu]. Però si no n´he vist cap mai! [riu].

- Ara que ha acabat la temporada, què penses fer?

- Aniré de viatge. M´agrada molt la selva i també vull veure taurons-balena, camells, pujar a un volcà€ Però principalment vaig a fer fotos. Les meues vacances són per fer fotos també.

- Viatges per fer fotos o són una part més?

- Són una excusa, t´ajuden a recordar el que has viscut. El que t´aporta el viatge és incomparable.

- Les imatges te les trobes pel camí o vas a buscar-les?

- Jo necessit improvisar. Si planific alguna cosa m´acaba sortint malament. Deu ser que planific malament també [riu].

- On esperes arribar en la teua professió?

- Esper que arribi el dia que la meua feina m´agradi de veritat. Hi ha fotos polides perquè els moments que reflecteixen són preciosos per ells mateixos, però el mèrit no és meu. Jo només he estat allà on tocava, que també costa. Vull arribar a fer una feina més d´autor, que digui més coses de jo.

- Què t´agradaria fer?

- M´agrada la fotografia de carrer i el fotoperiodisme. M´ha costat molt arribar a saber-ho perquè ho he tocat gairebé tot: bebès, moda, publicitat, bodes, nocturnes, esport, paisatges€ El meu repte seria fer una sèrie coherent, és a dir, pensar una història i treure´n una conclusió.

- Quin dels conflictes actuals t´agradaria més retratar?

- Hi ha tantes històries i totes tan importants€ Segurament me n´aniria a Síria. Ara mateix tot el món gira al voltant del que passa allà. El que hi ha és molt dolent i sembla que va a pitjor.

- Encara ets aficionat al ciclisme?

- Sí, m´ajuda molt a evadir-me dels problemes del dia a dia. Em dóna vida i em permet estar en contacte amb la natura, que m´agrada molt, i també buscar nous llocs per sessions de fotos.

- Veig que vas amb una samarreta de ´La Guerra de les Galàxies´. Tens temps per altres aficions?

- Viatjar m´agrada molt. De fet, vaig deixar la meua feina per poder fer-ho més. I ´La guerra de les Galàxies´ també m´agrada, estic esperant el 18 de desembre com un boig.