Es cert que diuen que qui més crida no té més raó però, a vegades la impotència et porta a pensar que diguent les coses més fortes (perquè clares ja fa temps que ho estan) et faran més de cas. Ara per ara, a Santa Eulària poca cosa més ens queda per fer per tal d´aconseguir que des de la conselleria d´Educació del Govern de les Illes Balears ens escoltin i entenguin que la nostra demanda d´un nou institut no és un caprici ni una reclamació a llarg termini.

Necessitam un institut JA per tenir una cosa tan bàsica com és una educació de qualitat, que els nostres fills puguin anar a l´escola sense altre condicionant que no sigui estudiar i formar-se per al futur. Però, tot i les nostres reiterades reclamacions, sembla ser que no tendrem aquest desitjat institut fins, al menys, l´any 2012. Fa massa temps que estam reclamant de totes les maneres possibles que Santa Eulària tengui l´institut que necessita però fins ara, i llevat d´alguna que altra promesa sense complir, no hem aconseguit res de res i per més que vull trobar-hi una raó clara per aquesta manca de compromís per part dels responsables de l´educació a la Comunitat no he trobat cap explicació objectiva.

Vull pensar que no estam davant d´una qüestió política i no vull pensar en la paraula discriminació, però no entenc com, tot i portar des de l´any 2007 advertint de la necessitat d´un nou institut encara avui no tenguem clar quan i com es farà aquesta infraestructura. Això sí, ara que el problema ja no té remei ens hem de conformar en posar els nostres nens i nenes a classes prefabricades de «manera provisional».

Per desgràcia, a Santa Eulària ja sabem què és tenir un centre escolar massificat, hem patit ses conseqüències de la manca d´espai i millor que ningú sabem que les solucions provisionals que ens proposen ara no són més que pegats per allargar una problemàtica que ens hauria de preocupar a tots de la mateixa manera. No entenc com, tot i les dades facilitades reiteradament a la Conselleria d´Educació sobre l´augment de la població escolar al municipi de Santa Eulària, no s´hagi previst la urgència del nou institut i no entenc que, tot i les advertències de l´Ajuntament (a través d´acords de ple aprovats per unanimitat), del Consell Escolar Municipal, del propi institut Xarc i de la Comissió Municipal d´Abordatge de Conflictes Juvenils, cap responsable d´Educació hagi mostrat sensibilitat suficient per resoldre una problemàtica que sabíem que arribaria aviat. I per més que ho pens, no entenc com davant una situació tan greu com aquesta, que acabaran patint els estudiants de Santa Eulària, la màxima responsable de la conselleria d´Educació a Eivissa no hagi assistit a cap reunió del Consell Escolar Municipal per recolzar les nostres peticions.

Com deia, ja fa massa temps que lluitam per una solució digna que no siguin espais provisionals que no sabem on instal·lar. És trist veure com no han servit de res els nostres escrits, les nostres advertències, les trucades i les visites a Palma (per cert, sense aconseguir parlar directament amb el conseller) i és trist que les nostres reiterades demandes no hagin trobat el suport que s´espera d´una administració competent. Tot i les reiterades advertències de la comunitat escolar ara hem de fer front a solucions improvisades per a no deixar nens al carrer. No hem aconseguit que ens facin cas, però a Santa Eulària seguirem treballant, lluitant, reclamant i exigint una cosa tan bàsica com un institut per als nostres joves.

Fins ara no ens han escoltat amb prou atenció, però no per això cridarem més perquè estam convençuts que els nostres arguments i les nostres raons són suficients per exigir l´atenció que ens mereixem.