El senyor Bauzá està demanant, amb un to d´humiltat poc habitual, que la gent que ha deixat de confiar en el seu partit li permeti explicar-se. Quantes voltes ha deixat explicar-se, durant els més de tres anys i mig que du governant amb una actitud arrogant i prepotent, a la gent que no estava d´acord amb les seves decisions? Quantes voltes ha escoltat les explicacions de pares i professors que en el darrer any i mig li han demanat que els escoltàs? Quin ha estat el seu tracte cap als membres del seu propi partit que no estaven del tot d´acord amb ell?

El contrast entre l´actitud despòtica, o fins i tot tirànica, que tenien fins fa poc temps la majoria de membres del Partit Popular cap als que no opinaven com ells, i l´actitud conciliadora que mostra la pròpia senyora Cabrer els darrers dies quan parla de la seva predisposició a fer pactes amb altres partits, és abismal.

El motiu d´aquest canvi d´actitud està clar: els resultats que preveuen les enquestes electorals, segons les quals perdrien la nefasta majoria absoluta que necessiten per governar en solitari. La durada d´aquest canvi d´actitud per jo també està clara: fins al dia després de les eleccions, a menys que es vegin obligats a dialogar amb altres partits durant tota la legislatura.

El senyor Bauzá va dir als docents i als pares, a principis del curs passat, amb una actitud més madrilenya que illenca, que qui no estàs d´acord amb les seves decisions es presentàs a les eleccions. Ha arribat el moment de contestar-li. Ja veurem quanta gent es deixarà convèncer amb les seves llàgrimes de cocodril.