Corren temps difícils per als docents i estudiants de les Illes Balears. Tenim un Govern que no valora gens, podriem dir que fins i tot menysprea la feina del professorat. Com, si no és així, es pot pensar que la feina que avui fan 70 professors la poden fer el curs vinent 50, sense que es vegi afectada l´atenció que reben els nostres alumnes? Només algú que demostri un desconeixement absolut del dia a dia a les aules, algú que no ha estat mai docent, o pare, o algú a qui no li importi gens l´educació dels nostres al·lots pot pensar que això és factible.

Malgrat el negre futur que ens espera és de justícia reconèixer i agrair algunes coses:

A l´institut Balàfia hem rebut aquests dies passats la visita d´un grup de 32 professors i estudiants de Bulgària, Polònia, Itàlia, Turquia i Portugal. La visita d´intercanvi Comenius ha estat un éxit i això ha estat possible gràcies a la sensibilitat que algunes institucions insulars i alguns particulars han mostrat cap al nostre projecte educatiu. Per aixó, aquesta és una carta de protesta, perquè potser no serà possible en el futur poder continuar fent activitats extraescolars com aquesta, però vol ser sobretot, una carta d´agraïment.

Com a coordinadora del Projecte Comenius a l´IES Balàfia, vull agrair l´ajuda que hem tingut per a preparar les diferents activitats al Consell d´Eivissa, especialment a la consellera, Pepa Costa, per la seva afable rebuda, i als seus col·laboradors Carmen Costa i Pepe Garibo, que varen organitzar la visita; a l'Ajuntament de Sant Joan; a Santi Marí per facilitar-nos transport i contactes per a realitzar un estudi de la regeneració del bosc a Benirràs; aToni Musson, per un passeig en tren amb vistes, a Joan Barda, del Restaurant 2000 a Benirràs, per una excel·lent paella que va sorprendre els nostres convidats. A Jaume i Juanjo, del Centre d´Interpretació dels Amunts, per una visita guiada a la zona i una interessant gimkana; als agents de la conselleria de Medi Ambient Andrés, Roció i Carles ,que ens varen ensenyar com es treballa i s´estudia la regeneració d´un bosc després d´un incendi forestal; a l'Ajuntament de Santa Eulària, que ens va facilitar transport per a visitar el Parc Natural de Ses Salines: gràcies al departament d´Alcaldia, a Caty Ramón i a Toni Sendic. Gràcies també a Rafa, de Foto Raymar, que ens va deixar imatges d´Eivissa antiga per a muntar una exposició per comparar com la sobreexplotació del nostre litoral ha comportat la desaparició de paisatges que ja no podrem recuperar.

Per acabar, vull donar les gràcies a la direcció de l´institut Balàfia pel seu suport, a les famílies que aquests dies han trastocat les seves rutines per a acollir a alumnes estrangers, a l´equip de professors que ha treballat de valent per a organitzar-ho tot i, com no, als nostres alumnes que s´han comportat de manera exemplar participant activament en les activitats i esforçant-se per practicar el seu anglès. Ha estat cansat, feia calor, no paravem.... però ha pagat la pena i l´experiència ha estar enriquidora per a tots. Don´t you think so?