Els pares dels alumnes de l´escola de Santa Gertrudis seguim amb preocupació les notícies aparegudes en premsa respecte de les mancances educatives del nostre municipi, però, a banda d´aquesta preocupació, compartida amb tot el municipi de Santa Eulària, no podem evitar un sentiment d´alarma davant l´absència de notícies per part de la conselleria d´Educació del Govern de les Illes Balears respecte de la construcció del menjador –fa cinc anys que el tenim a un barracó– i l´aulari de la nostra escola.

Aquesta alarma s´ha agreujat recentment quan hem pogut comprovar com les intervencions pendents han desaparegut de la planificació d´actuacions que figura a la pàgina web de l´Ibisec, entitat encarregada de les infraestructures d´educació del Govern. L´única infraestructura prevista pel període 2011-2012 al municipi de Santa Eulària és un nou institut. A l´illa d´Eivissa hi ha previstes dues intervencions més: la construcció d´un centre (16-12) a Vila i la reforma d´una escola també al municipi d´Eivissa. A Mallorca hi ha previstes un total d´11 actuacions, amb un pressupost total de quasi 50 milions d´euros. Realment no hi ha diners per al nostre aulari ja projectat... o és falta de voluntat?

Res varem dir quan fa quasi tres anys els nostres governants van decidir que es desdoblés el grup d´infants de tres anys, donat el nombre de nens que s´havien quedat sense plaça al centre. No varem dir res perquè se´ns va prometre la construcció d´un aulari i l´espera´t menjador. Ens ho varem creure i varem guardar silenci. Sempre hem confiat en l´excel·lent feina que fa l´equip directiu i el conjunt de personal del centre; professionals que estimen la seva feina i que ens motiven a confiar en ells. Pensàvem que la manca d´espai es compensava amb la seva feina i dedicació i que, només era qüestió de temps, que aquesta situació es revertís. Estem a una passa de tenir que ocupar les aules d´ús comú també com a aules ordinàries. A una passa de que els nostres fills rebin les classes als passadissos. Ha arribat un moment en que la feina dels professionals, per més competents que aquest siguin, no pot compensar les mancances materials més elementals. Senyors governants, és tan difícil preveure que un poble que ha duplicat la seva població en els darrers 8 anys necessita infraestructures educatives adequades per donar servei als veïns? Ens consta que existeixen al poble terrenys municipals disponibles per fer una segona escola o per a una ampliació adequada, però, si això no és possible, exigim la immediata construcció de l´aulari i el menjador promesos quan van obligar a l´escola a desdoblar grups. Estem, fins i tot, disposats a renunciar a part del pati i al poc espai al aire lliure de que disposen els nostres fills perquè, al menys, disposin del menjador i l´aulari promès i construït amb materials perdurables.

De què serveixen les grans infraestructures i pavellons de tota mena si les escoles, com ara la nostra, romanen sense menjador i sense aules suficients, sense biblioteca o sense aula de psicomotricitat? Com pretenen millorar els índex de qualitat educativa on les nostres illes ocupen els darrers llocs si ni tant sols posen a disposició dels infants les condicions mínimes per aprendre? Per favor, algú ens pot explicar que ha passat amb el projecte del nou aulari, urgent i imprescindible, amb el qual la conselleria ja s´havia compromès? On és el projecte d´ampliació del centre que fins fa pocs dies es podia trobar a la pàgina web de l´Ibisec? Necessitem una resposta urgent.